HypotheekProf Nieuws

5 dagen geleden

HypotheekProf

HEEFT U ALS EIGEN WONINGBEZITTER EEN TE DURE OVERLIJDENS
RISICO VERZEKERING ?

Uit onderzoek blijkt dat vele huiseigenaren gewoon jaarlijks teveel betalen voor de overlijdensrisico verzekering volgens Han Hengeveld van de
HypotheekProf.

Enige weken terug besteedde Kassa aandacht aan de veel te dure risicoverzekeringen. Wij vanHypotheekProf hebben hier al eerder aandacht en pas nu zien vele huiseigenaren dat het veel voordeliger kan.

In de jaren tachtig c.q. negentig van de vorige eeuw waren de niet rokers maatschappijen Legal & General en Zwolsche Algemeene koplopers in de markt van risico verzekeringen. In een later stadium , de jaren 2005 tot circa 2012 kwamen met name Dela en Florius opzetten.

Nu blijkt uit de meeste vergelijkingssites TAF de aboslute winnaar. U kunt als consument overstappen wanneer uw losse risico verzekering gekoppeld is aan uw bankspaar hypotheek of uw lineaire, annuïteiten of aflossingsvrije hypotheek. Onder druk van de transparantie en door scherpe prijsstellingen van nieuwe aanbieders zijn de premies fors gedaald. Han Hengeveld geeft aan : profiteer van deze kans om gedurende de looptijd
duizenden euro’s te besparen. Zorg wel eerst voor medische acceptatie , daarna is oversluiten zeer simpel
te regelen !
... MeerMinder

5 dagen geleden

HypotheekProf

BELASTINGVRIJ SPAREN TEGEN EEN GEGARANDEERD HOGE RENTE ?

Ja dat kan voor de eigen woningbezitter !

Vele honderdduizenden huiseigenaren met een spaar, c.q. bank-spaar of hybride hypotheek ( spaar/beleggen) beschikken, zonder dat ze het zelf weten over een riante spaarvorm.

Dit wordt vaak over het hoofd gezien en weinig aandacht aan besteed in de media.

Los niet traditioneel af op je hypotheek, maar betaal extra premie of inleg op het gegarandeerde spaardeel van je hypotheek. Dan ontvangt de huizenbezitter een rente op de storting gelijk aan zijn hypotheekrente, en die is veel hoger dan de huidige rente bij een
bank of verzekeraar ; want deze is heden ten dage nagenoeg nihil !

Voordeel : snellere kapitaalopbouw en per saldo realiseert men een lagere NETTO hypotheek (hypotheekschuld minus opgebouwd saldo in de spaar of bankspaarhypotheek).

De rente is historisch laag en lijkt voorlopig zeer laag te blijven.Traditioneel aflossen is minder interessant en aandelen zijn risicovol.

Overleg wel met je geldverstrekker wat jaarlijks maximaal extra gestort mag worden op het spaardeel. Er is namelijk een fiscale bandbreedte van 10 : 1. D.w.z. de hoogste storting is gemaximeerd tot 10 x de standaard premie c.q. spaarinleg.

Laat deze aantrekkelijke spaar optie niet links liggen en maak er gebruik van !

Met vriendelijke groet.

Han Hengeveld
HypotheekProf
... MeerMinder

Meer berichten laden